Frykter flere ras i Nesbyen

Politiet frykter flere ras i Nesbyen og vurderer mandag morgen ytterligere evakuering etter at elleve personer måtte flytte fra Smedsgården pensjonat i løpet av natten.

To familier med elleve personer er evakuert fra Smedsgården pensjonat i Nesbyen i Hallingdal etter et jordras ved 02.30-tiden natt til mandag. I grålysningen mandag morgen vurderer politiet og brannvesenet evakuering av ytterligere åtte boliger etter at det gikk et nytt ras vel fire kilometer fra raset i nærheten av Smedsgården pensjonat. To familier med elleve personer er evakuert fra Smedsgården pensjonat i Nesbyen i Hallingdal etter et jordras ved 02.30-tiden natt til mandag. I grålysningen mandag morgen vurderer politiet og brannvesenet evakuering av ytterligere åtte boliger etter at det gikk et nytt ras vel fire kilometer fra raset i nærheten av Smedsgården pensjonat. - Faren for flere ras er nærliggende og det vurderes evakuering av åtte boliger etter ras nummer to ved Alfarvegen, sier stabssjef Magne Rustad i Nordre Buskerud politidistrikt til NTB ved 05.45-tiden mandag. Det er ikke meldt om personskader etter rasene.Gjestene på Smedsgården pensjonat, elleve personer i to familier, ble evakuert og flyttet til Thon hotell på Nesbyen etter det første raset som målte 200-300 meter i lengde.- Jordmassene er veldig bløte etter kraftig regn i flere dager og det er bratt terreng. Mannskapene på stedet hører dessuten at det fortsatt er bevegelse i raset, så det går trolig mot ytterligere evakuering, får NTB opplyst av politiet. (©NTB) (©NTB)