Gjeldsbombe i Tromsø

I Tromsø har 42 borettslags-leiligheter blitt oversendt namsmannen etter manglende betaling av husleie.

Næringsliv

42 borettslags-leiligheter i Tromsø har blitt oversendt namsmannen på grunn av manglende betaling av husleie siden april, skriver Finansavisen. Tromsøhar en større andel nyere borettslagsleiligheter enn andre byer, og derfor er utviklingen urovekkende.Gjennomsnittlig fellesgjeld i slike leiligheter i byen nå 1 140 000 kroner, nær en dobling fra fjorårets nivå på 620.000 kroner, ifølge NRK, skriver Finansavisen.- Jeg ble overrasket over dette, men det er jo klart at noen kan få problemer når renten øker, sier daglig leder Alf Kåre Gerhardsen i Nor-Bygg.Selskapet har bygget rundt 900 leiligheter i byen, hvorav nærmere 70 prosent har vært organisert som borettslag.

Nyheter
Næringsliv