Gulen-tankenes innhold fortsatt en gåte

Statens Forurensingstilsyn (SFT) kan fortsatt ikke si hva de to tankene som eksploderte ved Vest Tanks anlegg i Sløvåg i Gulen 24. mai i år inneholdt.

Rapporten som bedriften Vest Tank leverte til SFT i forrige uke, ga ikke noe svar. Bedriften fikk pålegg om å utarbeide en ny rapport innen mandag. Rapporten som bedriften Vest Tank leverte til SFT i forrige uke, ga ikke noe svar. Bedriften fikk pålegg om å utarbeide en ny rapport innen mandag. - Vi har fått noe, men venter mer. Foreløpig har vi ikke noe svar på hva slags avfall tankskipet «Probo Emu» brakte med seg til tankanlegget i Gulen, sier informasjonssjef Espen Larsen i SFT til NTB.Han håper at SFT vil ha et svar i løpet av tirsdagen. Ingen ble skadd i selve eksplosjonen, men i ettertid er det mange i Gulen som har følt seg syke og har oppsøkt lege. Lukten over området merkes fortsatt godt, og folk har fått hodepine og følt seg kvalme. Andre symptomer er rennende øyne og tørr hals. (©NTB)