Hvaler landets dyreste kommune

Et øyparadis for mange på sommerferie, men kostbart for de fastboende. Hvaler er landets dyreste i kommunale avgifter.

Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix

Mens nabokommunen Fredrikstad ligger omtrent midt på treet med årlige kommunale utgifter på 7.535 kroner, er Hvaler dyrest i landet med 12.281 kroner.Molde er landets billigste kommune med 4.110 kroner i årlige kommunale avgifter, fulgt av Sola og Vestvågøy som begge sniker seg under femtusenlappen.Til sammenligning krever samtlige av landets ti dyreste kommuner inn over 10.000 kroner i kommunale avgifter, ifølge en oversikt fra Huseiernes Landsforbund (HL).Tallene er fremskaffet av Statistisk sentralbyrå og omfatter vann, kloakk, renovasjon og feiing med utgangspunkt i en bolig på 120 kvadratmeter og et vannforbruk på 150 kubikkmeter i året.Siden HL startet med å lage den årlige oversikten i 1992 har de kommunale avgiftene økt med 117 prosent. Inflasjonen i samme periode har vært 33 prosent, skriver VG. (©NTB)