Kraftig jordskjelv i Japan

Et kraftig jordskjelv rystet det nordvestlige Japan mandag.

Tsunamivarsel ble sendt ut, men det er ikke rapporter om alvorlige skader. Skjelvet utenfor Niigataprovinsen, som skjedde 10.13 lokal tid, ble foreløpig målt til 6.6 på Richter-skalaen. Det kunne også merkes i hovedstaden Tokyo og området rundt, der øyenvitner forteller at høyhus svaiet. Tsunamivarsel ble sendt ut, men det er ikke rapporter om alvorlige skader. Skjelvet utenfor Niigataprovinsen, som skjedde 10.13 lokal tid, ble foreløpig målt til 6.6 på Richter-skalaen. Det kunne også merkes i hovedstaden Tokyo og området rundt, der øyenvitner forteller at høyhus svaiet. Tsunamibølgene ble anslått til en høyde på 50 centimeter. Det var ingen umiddelbare meldinger om skadde mennesker eller materielle ødeleggelser, men ifølge japansk kringkasting ble flere områder rammet av strømbrudd. Trafikken med hurtigtogene ble også stoppet. Et jordskjelv som rammet Niigataprovinsen i oktober 2004 kostet 65 mennesker livet. (©NTB)