Krever 68 millioner i erstatning for vannverksskandalen

Et erstatningskrav på 68 millioner kroner mot de fem tiltalte i vannverksskandalen er nå oversendt tingretten.

Det samlede erstatningskravet mot de fem tiltalte, Ivar T. Henriksen, Pål Henriksen, Eilert Støen, Hallvard Aanonli og Peab omfatter kravene fra både Nedre Romerike Vannverk (NRV) og Sentralrenseanlegget RA-2, skriver Romerikes Blad tirsdag.I 2005 avslørte Aftenposten at daværende direktør Ivar T. Henriksen i NRV og RA-2 blant annet hadde bygd opp et privat jaktparadis bestående av ni farmer i Sør-Afrika med penger fra det interkommunale vannverket.- Det varierer hvor store beløp de tiltalte er ansvarlige for, understreker advokat Asle Bjelland i advokatfirma Mageli & Co til avisen.Erstatningskravet fra NRV og RA-2 er fremmet på bakgrunn av den endelige rapporten fra Nedre Romerike Distriktrevisjon og tiltalen til Økokrim.Ifølge distriktsrevisjonen skal det ha foregått omfattende tapping av de to selskapene siden 1970-tallet, og vannverkssjefen skal ha fått god hjelp.Rettssaken mot de fem tiltalte starter i Nedre Romerike tingrett 8. oktober. (©NTB)