Norsk skip i Kattegat slepes i havn

Det norske containerskipet «Eline» som sto i fare for å synke i Kattegat, er reddet. Søndag ettermiddag startet arbeidet med å slepe skipet til havn.

Næringsliv

Skipet befant seg 12 nautiske mil Sørøst for Grenaa i Danmark da det begynte å ta inn vann søndag morgen. Den danske kystvaktens operative kommando arbeidet søndag sammen med lokale redningsmannskaper for å holde det 4.000 tonn tunge skipet flytende. Skipet befant seg 12 nautiske mil Sørøst for Grenaa i Danmark da det begynte å ta inn vann søndag morgen. Den danske kystvaktens operative kommando arbeidet søndag sammen med lokale redningsmannskaper for å holde det 4.000 tonn tunge skipet flytende. - Vi vurderer ikke lenger at det synker, sier den danske kystvaktens pressesjef, Klaus Randrup.Ikke miljøfareDet 90 meter lange skipet sendte nødmelding litt før klokka 7 søndag morgen fordi det tok inn store mengder vann. Redningsarbeidet var vanskelig på grunn av sterk vind, men i 9.30-tiden kunne kystvakten konstatere at det ikke lenger tok inn vann.En slepebåt kom fram til containerskipet søndag ettermiddag, og etter kort tid startet slepet inn til Grenaa havn. Kystvakten meldte først at noen av containerne på «Eline» inneholdt miljøfarlig gods, men dette benekter rederiet.- Det er ikke noe farlig i containerne. Jeg er ikke helt sikker på hva det er, men det pleier å være mat vi skiper til Island, sier Arnljot Jenset fra Jenset Rederi. (NTB)

Nyheter
Næringsliv