Posten i Danmark anklages for terrorhysteri

Post Danmark anklages for terrorhysteri og overfortolker EU-regler når de krever legitimasjon ved enhver kontant giroinnbetaling, ifølge ekspert.

Fra 15. mars innførte Post Danmark en ny praksis for alle som vil betale giroer kontant. Posten tolker en EU-regel dit hen at alle som betaler kontant skal avkreves personnummer eller legitimasjon med bilde, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten lørdag.- Post Danmark overfortolker uten tvil regelen, sier professor ved Syddansk Universitet, Søren Friis Hansen, som er ekspert i EU-rett.Han slår fast at reglene i utgangspunktet gjelder for beløp over 1.000 euro. Bare dersom det er mistanke om at en kunde for eksempel er med på noe kriminelt, skal det kreves legitimasjon for kontantbeløp under 1.000 euro, ifølge Friis-Hansen.Ifølge professoren er Post Danmarks praksis ulovlig. (©NTB)