Prisoppgang i Storbritannia

De britiske konsumprisene steg i juni. Her er tallene.

Næringsliv

Tall fra Storbritannia viser at den harmoniserte konsumprisindeksen steg 0,2 prosent på månedsbasis i juni. Det siste året har prisene steget 2,4 prosent. Ifølge Bloomberg var det ventet en økning på henholdsvis 0,1 og 2,3 prosent. Tall fra Storbritannia viser at den harmoniserte konsumprisindeksen steg 0,2 prosent på månedsbasis i juni. Det siste året har prisene steget 2,4 prosent. Ifølge Bloomberg var det ventet en økning på henholdsvis 0,1 og 2,3 prosent. Kjerneinflasjonen har steget 2,0 prosent. Ifølge Reuters er det den største økningen siden mars 1997.Den generelle konsumprisindeksen (RPI) steg 0,5 prosent på månedsbais, mot ventet 0,3 prosent. På årsbasis steg konsumprisene med 4,5 prosent, mot ventet 4,2 prosent.

Nyheter
Næringsliv