Røkke unngikk milliardsmell

Kjell Inge Røkke timet salget av Aker Yards perfekt. Verdien på posten har rast nesten én milliard etter at han solgte.

Næringsliv

I mars kom meldingen om at Kjell Inge Røkkes Aker hadde besluttet å selge inntil 40,1 prosent av aksjene i Aker Yards. De 9,1 millioner aksjene ble solgt for 4,6 milliarder kroner, tilsvarende 500 kroner per aksje. Etter splitten i vår tilsvarer salgskursen 100 kroner. I mars kom meldingen om at Kjell Inge Røkkes Aker hadde besluttet å selge inntil 40,1 prosent av aksjene i Aker Yards. De 9,1 millioner aksjene ble solgt for 4,6 milliarder kroner, tilsvarende 500 kroner per aksje. Etter splitten i vår tilsvarer salgskursen 100 kroner. Vi kan slå fast at Røkke traff særdeles godt med timingen på salget. I dag stuper aksjen 25,5 prosent til 79,75 kroner per aksje i kjølvannet av et resultatvarsel. Røkke slapp dermed unna et "tap" på drøye 920 millioner kroner.Det er penger det også.Kjell Inge Røkke kan le hele veien til banken.

Nyheter
Børs