Scenekunstneren Frank Robert (88) er død

Stemmen til radioens Dickie Dick Dickens og en av Norges fremste scenekunstnere, Frank Robert, døde fredag. Han ble 88 år gammel.

Den allsidige artisten er kanskje mest kjent som radiostemmen til Dickie Dick Dickens, men gjorde også stor suksess på revyscenen, noe han i 2005 ble belønnet med Juster-prisen for. - Han døde fredag formiddag på Diakonhjemmet i Oslo etter et kort sykeleie. Det var hjertet som sviktet, sier John Yngvar Fearnley til NTB. Den allsidige artisten er kanskje mest kjent som radiostemmen til Dickie Dick Dickens, men gjorde også stor suksess på revyscenen, noe han i 2005 ble belønnet med Juster-prisen for. - Han døde fredag formiddag på Diakonhjemmet i Oslo etter et kort sykeleie. Det var hjertet som sviktet, sier John Yngvar Fearnley til NTB. Fearnley er en av Frank Roberts to stesønner. Han hadde ingen egne barn, men sto sin niese meget nært. Frank Robert hadde en allsidig karriere. Han var en av de få som behersket hele registeret fra revy, lystspill, stilkomedie og operetter til absurd teater, moderne dramatikk og de store klassikerne. - Han sto i fremste rekke, sier Fearnley.Frank Robert blir bisatt fredag i det nye kapellet på Vestre gravlund i Oslo. - Han var en type som likte å holde det enkelt, og slik blir det også under bisettelsen, sier Fearnley.