Seadrill investerer 3,5 mrd.

John Fredriksens riggselskap Seadrill bestiller boreskip til 3,5 milliarder kroner. (Oppdatert)

John Fredriksens Seadrill bestiller et tredje boreskip for ultradypt vann fra Samsung Shipyard i Sør-Korea. Total prosjektverdi er 598 millioner dollar. Etter planen skal skipet leveres i juni 2010. Riggen er basert på et Samsung-design og er lik to andre enheter som allerede er under bygging ved verftet. John Fredriksens Seadrill bestiller et tredje boreskip for ultradypt vann fra Samsung Shipyard i Sør-Korea. Total prosjektverdi er 598 millioner dollar. Etter planen skal skipet leveres i juni 2010. Riggen er basert på et Samsung-design og er lik to andre enheter som allerede er under bygging ved verftet. Boreskipet skal kunne operere på dyp helt opptil 10.000 fot i utfordrende farvann i Mexico-gulfen og utenfor Brasil og Vest-Afrika.Beslutningen om å bestille et nytt boreskip er blant annet basert på det fortsatt sterke offshore rigg-markedet, forventet avkastning og sterk finransiell fleksibilitet i selskapet.