- TGS-fall en overreaksjon

Analytiker Knut Erik Løvstad mener dagens kursnedgang i TGS-aksjen er en overreaksjon.

TGS-aksjen ramler 6,1 prosent til 116,50 kroner i kjølvannet av et resultatvarsel. TGS-aksjen ramler 6,1 prosent til 116,50 kroner i kjølvannet av et resultatvarsel. Ifølge analytiker Knut Erik Løvstad i Handelsbanken Capital Markets representerer dagens kursfall en god kjøpsmulighet. EPS-estimatet for 2007 og 2008 blir kuttet med åtte prosent, men han opprettholder en kjøpsanbefaling på aksjen med kursmål 160 kroner, melder TDN Finans.- Vi har tatt ned estimatene både for 2007 og 2008 fordi man får en viss spillover effekt ved at selskapet gjør litt mindre undersøkelser. Dermed vil det bli solgt litt mindre neste år også, sier Løvstad til TDN Finans.-Selv om forsinkelsene er litt utenfor TGS sin kontroll, leder det til lavere inntekter, særlig i andre kvartal. Dette fordi selskapet ikke får begynt å booke prefundingen på de undersøkelsene skipene skulle foreta, sier Løvstad.Han er ikke bekymret på sikt siden seismikkmarkedet er ekstremt sterkt.