Tusenvis av nordmenn mangler fastlege

Nesten 50.000 nordmenn mangler fastlege. Verst er det i Nordland, hvor hele 14 pasientlister står uten lege.

- Det er viktig at kommunene ser på muligheter for legevaktsamarbeid med andre kommuner for å sikre rekruttering av leger, sier Torunn Janbu, president i Legeforeningen.80 pasientlister med til sammen 50.000 personer manglet lege i juni, ifølge tall fra NAV.- De fleste mindre steder er det fastlegene som rykker ut på kveld og natt. Hvis det er få leger i en kommune og ikke noe samarbeid med nabokommuner, kan de risikere å måtte ha legevaktene hver tredje dag, eller oftere enn det i perioder, for eksempel i forbindelse med ferieavvikling. Det er derfor viktig å få på plass flere interkommunale legevaktsentraler i deler av landet som har vansker med å rekruttere fastleger, sier Janbu i en pressemelding. . (©NTB)