Ullevål anmeldt av Sykepleierforbundet

Norsk Sykepleierforbund har anmeldt Ullevål universitetssykehus til Arbeidstilsynet for uholdbar arbeidssituasjon. Sykepleierne mener seg tvunget til å jobbe lange og uforutsigbare vakter på grunn av ferieavviklingen.

- Ferieavviklingen kommer som en stor overraskelse på Ullevål universitetssykehus hvert år. Sykehuset hadde det samme problemet i fjor, og vi har fulgt situasjonen i år. Ullevål burde være forberedt på problemene med ferieavviklingen nå, sier forbundsleder i Bente Slaatten i Norsk Sykepleierforbund til NTB.Det var NRK Dagsrevyen som mandag kveld meldte at sykepleierne ved Ullevål jobber ulovlig overtid, for lange vakter og har for få hviletimer mellom hver vakt.- Dette er ulovlig. Det går ut over sykepleierne og det går ut over sikkerheten til pasientene, sier Slaatten. (©NTB)