Vattenfall innrømmer feil ved tyske atomkraftverk

Det svenskeide energiselskapet Vattenfall innrømmer flere feil som er begått ved selskapets atomkraftverk i Tyskland.

Vattenfall Europe lover heretter å offentliggjøre alle sine rapporter om svikt i sikkerhetsrutinene. I den første rapporten som er offentliggjort fra kraftverket Brunsbüttel i nærheten av Hamburg beskrives en hendelse 1. juli hvor staben ble overrasket over en økning i varmtvannsnivået og deretter glemte å holde nede en knapp. Dette førte til en åtte minutters stans i reaktorens vannfiltreringssystem. Vattenfall Europe lover heretter å offentliggjøre alle sine rapporter om svikt i sikkerhetsrutinene. I den første rapporten som er offentliggjort fra kraftverket Brunsbüttel i nærheten av Hamburg beskrives en hendelse 1. juli hvor staben ble overrasket over en økning i varmtvannsnivået og deretter glemte å holde nede en knapp. Dette førte til en åtte minutters stans i reaktorens vannfiltreringssystem. Uhellet skjedde mens kraftverket var i ferd med å starte opp etter en tre dager lang stans som følge av en kortslutning. Det førte ikke til utslipp av radioaktivitet. Opplysningene om uhellet har ført til krav fra partiet De grønne om at Vattenfalls tillatelse til å drive kjernekraftverk i Tyskland må trekkes tilbake.Fredag innrømte Vattenfall at staben ved atomkraftverket Krümmel ved et uhell åpnet ventiler inn til reaktoren i forbindelse med en transformatorbrann 28. juni. I Sverige driver Vattenfall blant annet atomkraftverket Forsmark, hvor det har vært flere uhell og brudd på sikkerhetsbestemmelsene det siste året. (©NTB)