Vetco får milliardkontrakt

VetcoGray sikrer seg kontrakt på Skarv Idun-feltet i Norskehavet til en verdi av rundt 1,6 milliarder kroner.

BP Norge AS, en av verdens største operatører av undervannsinstallasjoner, har inngått kontrakt med VetcoGray, et GE - Oil & Gas-foretak, om levering av undervanns produksjonssystem for Skarv Idun-feltet i Norskehavet. BP Norge AS, en av verdens største operatører av undervannsinstallasjoner, har inngått kontrakt med VetcoGray, et GE - Oil & Gas-foretak, om levering av undervanns produksjonssystem for Skarv Idun-feltet i Norskehavet. Ifølge kontrakten, som er verdt rundt 1.590 millioner kroner, skal VetcoGray stå for prosjektering, bygging og utprøving av 17 brønnhode- og ventiltresystemer og fem undervanns brønnrammer med integrerte manifolder, samt overhalings-, sammenkopling- og kontrollystemer.VetcoGray har også inngått en fem års serviceavtale for installasjonen, med opsjon på ytterligere serviceperioder, hver på fem år.- Denne kontrakten styrker VetcoGrays posisjon som en av de ledende leverandører av undervannsteknologi, sier Dave Tucker, driftssjef i VetcoGray.I tillegg til BP Norge, omfatter Skarv Idun-lisensen Statoil, Norske Shell AS, Exxon-Mobil og Hydro.