Vil hurtigbehandle erstatningskrav etter flom

Bønder som har fått skader på avlingene sine i flommen på Østlandet skal ikke måtte vente unødvendig lenge på erstatning. Det sier landbruksminister Terje Riis-Johansen (Ap).

- Jeg har bedt om at forvaltningen prioriterer dette høyt. Ingen skal måtte vente unødvendig lenge på å få utbetalt foreløpige erstatninger nå i høst. I tillegg vil jeg i august ha kunnskap om behovet for eventuelle ytterligere tiltak, sier landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen.Særlig har bær- og grønnsaksproduksjonen fått unngjelde for flommen på Østlandet, men også kornproduksjonen ved enkelte bruk har fått skader. Først og fremst er bønder i Vestfold og Buskerud rammet.I de flomutsatte områdene var vannstanden synkende fredag ettermiddag, ifølge Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).I tillegg har korn- og gressavlinger i trøndelagsfylkene og Nordland fått skader fordi sommeren i disse områdene har vært ekstra tørr.- Jeg ser alvorlig på situasjonen i de utsatte områdene og vil understreke at departementet vil følge situasjonen nøye, sier Riis-Johansen. ©NTB)