Aker Yards får Solstad-kontrakt

Aker Yards får oppdraget med byggingen av to plattform supply/ROV-skip.

Næringsliv

Solstad Offshore ASA har inngått kontrakt med Aker Yards om bygging av et plattform supply/ROV skip av Aker PSV/ROV 06 CD-design og ett stort konstruksjonsservice skip (CSV) av Aker OSCV 06 L-design, opplyser selskapet.Total kontraktsverdi for skipene er, inklusive rederileveranser, 1,5 milliard kroner og skal leveres fra verft i løpet av hhv. andre og tredje kvartal 2010 og første kvartal 2011. Selskapet har dessuten opsjon på ytterligere to PSV/ROV 06 CD-skip.Den store CSV`en vil bli utrustet med DP 3, 400 tonns offshore kran, helideck, lugarkapasitet til 140 mann, moon pool og med mulighet for opptil to ROV systemer. Det vil videre bli klargjort for installasjon av rør- og kabellegnings utstyr. Skipet har diesel elektrisk fremdriftssystem.Begge skipene er designet av Aker Yards i henhold til Clean Design klasse og med fokus på stabilitet, lavt driftstofforbruk og miljøvennlige operasjoner. Skipenes skrog vil bli bygget i Romania og utrustet hos Aker Yards i Norge.

Nyheter
Børs