Alpharma vedtok forelegg på 2.500.000 kroner

Alpharma AS har vedtatt et forelegg fra Oslo-politiet på 2,5 millioner kroner og inndraging av 2 millioner kroner.

Næringsliv

Årsaken til forelegget og inndragingen er medisinprodusenten Alpharmas fjorten brudd på forurensningsloven og ett brudd på arbeidsmiljøloven. Årsaken til forelegget og inndragingen er medisinprodusenten Alpharmas fjorten brudd på forurensningsloven og ett brudd på arbeidsmiljøloven. I perioden januar 2004 til august 2006 slapp selskapet ut produksjonsvæske, som inneholdt antibiotika- og ammoniakkoppløsning, fra sitt produksjonsanlegg i Harbitzalléen i Oslo.Ansatte ble også utsatt for saltsyredamp, fordi selskapet brøt arbeidsmiljølovens bestemmelser om igangsettelse av nødvendige vernetiltak i forbindelse med kjemikaliehåndtering. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv