Analytiker: - Dette kom som lyn fra klar himmel

- Jeg har ikke vært borti noe lignende, sier analytiker John Olaisen i Carnegie i kjølvannet av gårsdagens sjokkerende nyheter fra Seabird.

Næringsliv

SeaBird Exploration-aksjen stupte 25 prosent i går. Analytiker John Olaisen i Carnegie mener seismikkselskapets kvartalstall viser at ledelsen ikke har kontroll. SeaBird Exploration-aksjen stupte 25 prosent i går. Analytiker John Olaisen i Carnegie mener seismikkselskapets kvartalstall viser at ledelsen ikke har kontroll. - De har kjøpt altfor mange båter, altfor fort, uten å ha kontroll over hva det måtte koste, sier Olaisen til DN.- Når de ikke klarer å tjene penger på kontraktsseismikk i andre kvartal i 2007 - da er det krise. Kvartalstallene er helt forferdelig dårlige. I tillegg har de forsinkelser, og de må kansellere en båt. Dette viser at de ikke er i nærheten av å ha kontroll på nybyggingsprogrammet, sier analytikeren. Han mener det er ledelsen og styret som ikke har kontroll.- (..) Jeg har ikke vært borti noe lignende. Kvartalstallene og alle problemene burde ha vært meldt tidligere. Dette kom som lyn fra klar himmel på aksjemarkedet, sier analytikeren.

Nyheter
Børs