Bazar bøtelagt for ulovlig overvåking

Forlaget Bazar, blant annet kjent for å ha gitt ut Da Vinci-Koden i Norge, har fått en bot på 50.000 for ulovlig overvåking av e-posten til en av de ansatte.

Næringsliv

Ifølge finans- og miljøseksjonen til Oslo politidistrikt, har etterforskningen avdekket at forlagssjefen har overvåket en av de ansatte. Forlagssjefen skal ha fått satt opp datasystemet slik at all inngående e-post til lederen av Bazars svenske avdeling ble kopiert, uten at den ansatte ble varslet om det.Selskapet ble anmeldt av Datatilsynet i fjor sommer.- Etter vår oppfatning ble den aktuelle ansatte som fikk lastet ned og åpnet sin inngående e-post, ikke varslet om verken nedlastingen av e-postene, at e-postene ble åpnet, hva formålet med nedlastingen var, hva opplysningene skulle brukes til, om de skulle utleveres til andre, og at det var frivillig for de ansatte å gi fra seg slike opplysninger, skriver politiet i en pressemelding.I tillegg til at forlaget er bøtelagt, har også forlagssjefen en bot. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv