- Dette var ikke bra

Analytiker Klaus Hatlebrekke til HegnarOnline etter Lerøy Seafoods resultatfremleggelse.

Næringsliv

- Dette var langt fra den kvaliteten vi er vant med fra lerøy. Dette var ikke bra, sier Klaus Hatlebrekke, analytiker i DNB Nor Markets til HegnarOnline.Ifølge analytikeren er det er i hovedsak fire grunner til de svake tallene.1. Biologiske utfordringer i Lerøy Austevoll. Administrerende direktør, Ole-Eirik Lerøy, sier også at de vil slite med dette i lengre tid.2. Noe lavere volum på Hydrotech, marginene var også noe svakere. De har endel ørret og det markedet har vært svakt, men de håper på en bedring ettersom tilbudet av Coho og ørret fra Chile mot Japan vil avta. Vil selge mer ørret i andre halvår, men vil redusere over tid.3. Spesielt Austevoll solgte mye fisk på sommeren til veldig lave laksepriser noe som gjorde tallene der enda svakere.4. De andre områdene har hatt mye ikke markedsriktig laks som de har fått svake priser på.5. Kostnadene var generelt noe høyere enn ventet.- Det positive er at de markedsutsiktene i Norge er gode de neste årene ettersom Chile sliter slik de gjør, men kostnadene stiger også og dette var ikke vanlig Lerøy kvalitet. Dette var svakt og Austevoll blir nok veldig svakt i en lengre periode, samtidig som ørret prisene heller ikke er helt fantastiske, avslutter Hatlebrekke.

Nyheter
Næringsliv