Forsøker å kartlegge Sveits-konto

Cecilie Ditlev-Simonsens advokat Anders Brosveet forsøker nå å avklare forholdene rundt kontoen i Sveits.

Næringsliv

- Vi jobber med å innhente detaljert informasjon, slik at vi kan fremlegge det for skattemyndighetene. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Brosveet til Dagens Næringsliv.Ifølge avisen vet ikke Hydros sykemeldte kommunikasjonsdirektør Cecilie Ditlev-Simonsen når hun avsluttet og tømte kontoen i Sveits. Avisen skriver at hun kan ha hatt penger på kontoen i løpet av de siste ti årene, noe som i så fall gjør at hun fortsatt kan straffes for skattesvik etter brudd på ligningsloven. Saken kan i teorien derfor ende opp som en politisak.Ifølge hennes egen forklaring, skal hun ha fått 750.000 kroner inn på kontoen i Sveits i 1991. Hun har ikke sagt når hun tømte kontoen. Men ifølge DNs opplysninger tyder det på at kontoen har vært i drift lenger enn kontoen til Per Ditlev-Simonsen, som ble avsluttet i 1994/1995. Ifølge ligningsloven er det ti års foreldelsesfrist på slike saker, og fristen følger ligningsåret. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv