Hitler-sjampanje solgt på auksjon

En flaske med sjampanje som skal være hentet fra Adolf Hitlers vinkjeller, ble solgt for i underkant av 20.000 kroner i Storbritannia fredag.

Næringsliv

Flasken med Moët et Chandon fra 1937 ble kjøpt av en anonym kjøper i Sverige for 1.688 pund via auksjonshuset Charterhouse i Sherbourne, melder nyhetsbyrået AFP.Flasken skal ha vært en del av Hitlers personlige vinsamling og tatt av en britisk soldat like etter det nazistiske regimets kollaps og slutten på annen verdens krig i Europa.- Soldaten og avdelingen hans tok seg inn i kanslerens hovedkvarter. Russerne hadde vært der først, og det var mye plyndring, så soldatene tok med seg noen suvenirer. Det gikk rykter om at noen av sjampanje-flaskene var blitt forgiftet ved en innsprøytning gjennom korken, så det er kanskje grunnen til å soldatene aldri drakk innholdet, sier Chris Copson ved Charterhouse.- Sjampanje eldes ikke spesielt bra uansett, men med tanke på disse opplysningene vil jeg tro at det er veldig usannsynlig at noen har lyst til å drikke den, fremholder han. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv