Kinesisk industri i motbakke etter leketøysskandale

Kinesisk leketøysindustri er i krise etter at den amerikanske leketøysgiganten Mattel har trukket millioner av kinesiskproduserte leker fra markedet.

Scanpix / Scanpix
Næringsliv

Skandalen har hatt en enorm virkning på industrien, og mange arbeidere kommer til å miste jobbene sine, opplyste Kinas bransjeforening for leketøysindustri fredag. Skandalen har hatt en enorm virkning på industrien, og mange arbeidere kommer til å miste jobbene sine, opplyste Kinas bransjeforening for leketøysindustri fredag. Etter at Mattel i to runder har trukket tilbake leker som anses som farlige for små barn, strever kineserne med å overbevise markedet om at leker fra Kina er trygge.- Industrien mente ikke å produsere varer med dårlig kvalitet og betalte en høy pris for sine feil, heter det i en kunngjøring fra bransjeforeningen. - De fleste arbeiderne vil måtte slutte ved fabrikkene hvor de har arbeidet i mange år, og de står overfor arbeidsløshet og problemer med å få seg ny jobb, heter det videre.Foreningen mener at det har skjedd en «ikke objektiv oppisking av folkeopinionen» som har ført til at forbrukere både i Kina og utlandet er blitt unødvendig bekymret.Ifølge Mattel viser tester at lekene blant annet er malt med blyholdig maling og utstyrt med magneter som kan løsne og svelges av små barn. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv