Nå kan du utforske verdensrommet fra PCen

Google utvider Earth-pakken sin med en ny spennende funksjon som lar deg navigere mellom 100 millioner individuelle sterjer og 200 millioner galakser.

Næringsliv

Google utvider funksjonaliteten i kartprogrammet Google Earth, hvor du nå få muligheten til å se himmelen slik den fremstår fra jorden. Ved hjelp av dette verktøyet skal du kunne se og navigere deg gjennom 100 millioner individuelle stjerner og 200 millioner galakser, ifølge søkemotorselskapet. Høyoppløselige bilder og informative bildelag danner en unik tumleplass for å visualisere og lære om verdensrommet.For å få tilgang til Sky behøver brukerne kun å klikke "Switch to Sky" inne på "view"-menyen, eller klikke på Sky-knappen på verktøylinjen, inne i Google Earth. Grensesnittet og navigeringen er lik standarden i Google Earth, inkludert flytting, zooming, søk, "My Places" og valg av ulike bildelag. Som en del av den nye funksjonen introduserer Google sju informative lag som illustrerer ulike himmellegemer og aktiviteter.Sky er utviklet av Googles ingeniør-team i Pittsburgh ved å sy sammen bilder fra et stort antall leverandører, inkludert Space Telescope Science Institute (STScI), Sloan Digital Sky Survey (SDSS), Digtal Sky Survey Consortium (DSSC), Cal Tech's Palomar Observatory, the United Kingdom Astronomy Technology Centre (UK ATC) og Anglo-Australian Observatory (AAO). Annonseringen av Sky etterfølger forrige måneds tilføyelse av gruppen "NASA layer" i Google Earth, som viser NASAs utforskninger på Jorden.For å få tilgang på Sky i Google Earth må du laste ned den siste versjonen av Google Earth. Funksjonen vil være tilgjengelig i alle Google Earth-domener, på 13 ulike språk.For å lære mer om Sky, kan man se en demonstrasjon her: http://earth.google.com/sky/skyedu eller oppleve Sally Ride og Google-ingeniør Greg Coombe vise noen av Sky sine egenskaper her: http://earth.google.com/sky . Google Sky og ovennevnte linker vil gå "live" i løpet av dagen.

Nyheter
Teknologi