Økokrim etterforsker mer hvitvasking enn før

Økokrim har i første halvår i år etterforsket like mange hvitvaskings- og innsidesaker som i hele fjor.

Næringsliv

Hittil i år har Økokrim startet på åtte nye saker som dreier seg om hvitvasking og innsidehandel. Det er like mange som i hele fjor.- Det er stø kurs. Våre halvårstall gir et bilde av en stødig virksomhet, sier Økokrim-sjef Einar Høgetveit til Aftenposten.Statistikken viser også at Økokrim i hele fjor fikk avsluttet 36 saker i rettssystemet. Etter første halvår i år er tallet 32 saker.Høgetveit kan glede seg over at saksbehandlingstiden har gått ned fra et gjennomsnitt på 465 dager i fjor til 388 dager hittil i år. Det er likevel høyere enn målet, som ligger på 350 dager.Økokrim drar også inn mer penger enn før. Hvis utviklingen fortsetter som i første halvår, vil hvitsnippforbrytere miste hele 60 millioner urettmessige kroner. Det er høyere enn noensinne. I fjor ble under 5 millioner kroner inndratt.

Nyheter
Næringsliv