Orkanen Dean har rammet Mexico

Orkanen Dean har rammet østkysten av den mexicanske halvøya Yucatán. Urgamle mayaruiner fikk merke værgudenes vrede, da uværet raste inn over Yucatán med vindhastighet opp i 270 kilometer i timen.

Næringsliv

Dean passerte inn over Yucatán-kysten ved havnebyen Majahual rundt 55 kilometer nord for grensen mot småstaten Belize sent tirsdag morgen norsk tid. Den holdt kurs vestover mot den sørlige delen av Mexicogolfen, der det ligger mange oljeinstallasjoner.Tusenvis av turister flyktet fra de populære områdene på Yucatán-kysten som kalles «Maya-rivieraen». Det statlige mexicanske oljeselskapet Pemex var i gang med å evakuere rundt 15.000 oljearbeidere fra sine rigger i Mexicogolfen.Nord i Belize var det tirsdag formiddag sterk vind og mye regn, trær var blåst over ende og hus fikk takene revet av, fortalte norske Kjell Einar Vestby til NTB. - Jeg har snakket med våre folk nord i landet, og de turte ikke gå ut, sier Vestby som arbeider for Røde Kors.- Her i hovedstaden Belize by, som ligger 100 kilometer lenger sør, holder vi oss også inne, fortalte han. Røde Kors arbeider langsiktig med å styrke beredskapen for naturkatastrofer i Belize, opplyste Vestby til NTB tirsdag.Minst 12 mennesker har mistet livet siden Dean søndag passerte sør for Haiti og Den dominikanske republikk. Siden da har orkanen beveget seg vestover og også passert sør for Jamaica før den altså tirsdag kom inn over det sørøstlige Mexico. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv