- Prisene vil utvikle seg positivt

Analytiker Klaus Hatlebrekke i DnB Nor Markets til HegnarOnline om lakseprisen.

Næringsliv

- Vi tror at prisene på laks vil utvikle seg positivt gjennom andre halvår, men at vi ikke kommer til å få priser godt over 30 kroner i en lengre periode, sier analytiker Klaus Hatlebrekke i DnB Nor Markets til HegnarOnline.Hatlebrekke mener utsiktene for 2008 i dag ser ut til å ligge noenlunde på nivå med 2007 nivåene.- Hovedgrunnen til dette er at den globale tilbudsveksten vil bli rundt fem til syv prosent som er et nivå som harmonerer godt med etterspørselsveksten. Norge vil vokse mye i 2008, men heldigvis vil nok Chile slite med å vokse i det hele tatt slik at summen blir bra. Dette er biologisk produksjon og temperaturer og andre forhold vil som alltid kunne endre tilbudsveksten betydelig, fortsetter han.(Foto: Scanpix)

Nyheter
Næringsliv