Telenor og NetCom i dialog med Apple om iPhone-salg

Telenor har nå Apples iPhone-mobil til testing, og er i dialog med selskapet om å selge telefonen til norske kunder. NetCom er også i kontakt med Apple.

Næringsliv

Financial Times meldte onsdag at Apple har inngått de første avtalene utenfor USA om distribusjon av iPhone, med henholdsvis T-Mobile i Tyskland, Orange i Frankrike og O2 i Storbritannia, med salg i fjerde kvartal i år.Telenor er interessert i å distribuere telefonen på norsk jord, trolig først etter nyttår.- Vi er i dialog med Apple, men ingenting er bestemt. Det er ikke avklart hvorvidt vi skal distribuere eller tilby denne telefonen til våre kunder, sier informasjonssjef Arild Johannessen i Telenor til Finansavisen.De tre europeiske telegigantene som har signert avtale med Apple, er så lystne på å selge telefonen at de gir fra seg 10 prosent av omsetningen til Apple.Johannessen sier dialogen i Norge ikke er kommet så langt at man snakker om deling av omsetning.- Vi tester telefonen nå, men må nok avvente det som skjer i de store markedene, sier han. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv