Gruppen utlover også dusør til den som dreper den svenske kunstneren Lars Vilks, som tegnet profeten Muhammed for avisa Nerikes Allehanda.- Vi ber om drapet på tegneren Lars Vilks, som har våget å fornærme profeten, sier lederen for al-Qaida i Irak, Abu Omar al-Baghdadi, i en uttalelse på et islamistisk nettsted lørdag.I tillegg rettes det trusler mot en rekke store svenske selskaper:- Vi vet hvordan vi skal tvinge dere til retrett og tvinge fram en unnskyldning, og hvis dere ikke gjør det, kommer vi til å slå til mot deres store selskaper som Ericsson, Volvo og Ikea, sier al-Baghdadi.Også Scania og Electrolux blir nevnt som mulige mål.Den som dreper Vilks, blir lovet en dusør på 100.000 dollar. Hvis Vilks blir «slaktet som et lam», økes dusøren til 150.000 dollar.Det utloves samtidig en dusør på 50.000 dollar for drapet på redaktøren i Nerikes Allehanda.I august trykket avisen en skisse hvor Vilks har tegnet profeten Muhammed med hundekropp. Tegningen har ført til sterke reaksjoner fra muslimer i en rekke land.Skissen skal forestille en planlagt rondellhund - en form for gatekunst som pryder mange svenske rundkjøringer. (©NTB)