Britene eksporterer kunnskap for milliarder

Storbritannias utførsel av kunnskap er kommet opp i en samlet verdi av 28 milliarder pund eller nesten 315 milliarder kroner per år.

Næringsliv

Det er nesten like mye som britene tjener på eksport av finanstjenester, melder BBC. Tallene for eksport av kunnskap i form av utdanning og praktisk opplæring omfatter også de mange studentene og skoleelevene som utdannes ved britiske læresteder. I tillegg kommer eksport av bøker og programvare til bruk i undervisningen. Det er nesten like mye som britene tjener på eksport av finanstjenester, melder BBC. Tallene for eksport av kunnskap i form av utdanning og praktisk opplæring omfatter også de mange studentene og skoleelevene som utdannes ved britiske læresteder. I tillegg kommer eksport av bøker og programvare til bruk i undervisningen. «Eksportregnskapet» på utdanningsområdet er satt opp av forskere ved universitetet i Sheffield. Tallene gjelder for undervisningsåret 2003-2004 og har sannsynligvis steget siden da. Institusjonen British Council, som blant annet arbeider for å styrke samarbeidet mellom Storbritannia og andre land innen utdanning og kultur, mener tallene viser at britene må ta utfordringene i internasjonal utdanning mer alvorlig. Hvis ikke, kan store inntekter gå tapt.Andre nasjoner er nemlig langt flinkere til å se sammenhengen mellom utdanning og økonomisk suksess enn britene. Det gjør at Storbritannias rekordeksport av kunnskap er en sårbar suksess, sier British Council-sjef Martin Davidson. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv