- X-one er en teknologisk sterk 3 G telefon og har alle moderne funksjoner som kamera, mp3-spiller, støtte for e-post og 1 GB minnebrikke inkludert. Men den skiller seg klart ut på prisen. Norske forbrukere finner ikke en så avansert og god telefon til en så rimelig pris noe annet sted, sier adm. dir. Per Christian Andersen i Chess.Chess er dermed først ute av de norske mobiloperatørene med å lansere et eget mobilmerke. I andre europeiske land har dette vært mer vanlig, og blant andre britiske Vodafone har hatt stor suksess med sine 'private label'-telefoner.- Dette handler om å gjøre det billigere å bli totalkunde og gi våre kunder et billigere alternativ til god kvalitet. Chess har i alle år vært en pådriver i kampen for å presse sms- og ringeprisene nedover, og nå går vi i front igjen med å lansere et eget lavprismerke også på hardware, sier Andersen.Telefonen X-one er solid sammensatt i en kombinasjon av metall og plast. Tastene er store og brukervennlige, telefonen er liten og av bartype - det vil si ingen løse deler eller åpningsmekanismer. Den passer for både unge og voksne, men er først og fremst beregnet på forbrukermarkedet fremfor forretningsmarkedet.X-one vil ikke erstatte produkter fra de populære merkene vi tilbyr i dag, som Nokia og Sony Ericsson. Men med Chess "private label"-telefoner tar selskapet sikte på å tilby forbrukerne et enda bredere produktspekter.- X-one fungere som et supplement til de mer kjente merkene, sier Per Christian Andersen. Telefonen lanseres i Norge 19. september og flere modeller skal være underveis.Om telefonen 3G telefon MP3 spiller 1,3 megapixler kamera 1GB minnebrikke Lanseringsprisen er 399 kroner med abonnementet Chess Control. Prisen for kun telefonen, for alle Chess kunder, er 699 kroner. Kjøpsprisen er lik totalprisen uten månedsavgifter eller en bindingsavtale. Telefonen har operatørlås og produseres av Huawei Technologies, en av verdens største telekom produsenter.