Full fres i champagne-salget

Stadig flere her i landet tyr til champagneflasken når noe skal feires. Første halvår i år steg salget av champagne med hele 35 prosent, viser tall fra Vinmonopolet.

Næringsliv

Salgstall fra den statlige alkoholformidleren viser at det i 2002 ble solgt 102.000 liter champagne, mens polkundene tok med seg hele 207.000 liter i fjor.- Veksten fortsetter i år. Bare i første halvår solgte Vinmonopolet 103.100 liter champagne, noe som er en salgsvekst på nesten 35 prosent sammenlignet med første halvår i fjor, sier rådgiver Jens Nordahl i Vinmonopolet til Vårt Land.Champagnesalget er størst i midten av mai, i tiden rundt nasjonaldagen. Ny salgstopp kommer i midten av juni, da mange skal feire eksamen og slutt på studier. Nyttårsfeiringen er også en champagnehøytid, ifølge statistikken fra Vinmonopolet.En tredel av all champagne her i landet blir solgt på Oslos vestkant, men også de som bor i distriktene har begynt å få smaken på champagne. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv