Gigantunderskudd i Helse Sør-Øst

Helse Sør-Øst kan gå mot et underskudd på 1,4 milliarder kroner i år.

Næringsliv

Administrerende direktør Bente Mikkelsen vil onsdag informere styret om situasjonen, skriver Dagbladet. Mikkelsen mener underskuddet kan skyldes både manglende planer, for svak planlegging i forhold til ulike tiltak og manglende gjennomføringsevne.Regjeringen mente å kunne spare mellom 600 og 900 millioner kroner på sammenslåing av Helse Sør og Helse Øst, som råder over halvparten av helsebudsjettet her i landet.Bemanning og lønnskostnader øker, og sykehusene klarer ikke å gjennomføre vedtatte omstillingstiltak.- Ved utgangen av andre tertial er bare om lag en tredel av planlagte tiltak realisert, skriver Mikkelsen i sitt brev til styret i helseforetaket.Styreleder Hanne Harlem i Helse Sør-Øst vil ikke kommentere underskuddet før etter styremøtet onsdag. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv