På telefon fra Kabul, der hele forsvarskomiteen er på reise, sier Petersen at det er helt uaktuelt å kutte ut en hel kategori våpen, som missiltorpedobåtene.- Jeg kjenner ikke detaljene i Forsvarsstudie 2007, men hvis den kuttlisten som står referert i avisene er riktig, er rammene for Forsvaret altfor trange, sier komitélederen til NTB.SVs medlem av forsvarskomiteen, Bjørn Jacobsen, betegner Diesens utspill som «interessante».- Forsvarssjefen sier vi må redusere for å bli mer operative. Norges største utfordringer er i nord, derfor er det riktig at tyngdepunktet flyttes nordover. Ikke noe av det jeg har sett av kuttforslag er politisk uakseptabelt, sier Jacobsen.Han understreker at studien ennå ikke er presentert for Forsvarsdepartementets politiske ledelse og at SV dermed vil vente med ytterligere kommentarer. (©NTB)