I flere byer dannet det seg køer utenfor bankens filialer til tross for at britiske myndigheter har forsikret folk om at sparepengene deres er trygge.Enkelte steder måtte politiet tilkalles for å roe ned svært urolige bankkunder og få dem til å gå hjem da banken stengte.Uroen har brutt ut som en følge av at banken tidligere i uken ba om et kriselån fra Bank of England for å styre unna virkningene av uroen på de globale finansmarkedene, som har oppstått som følge av store problemer på låne- og eiendomsmarkedet i USA.Kunder tok fredag ut 1 milliard pund, tilsvarende over 11 milliarder kroner, ifølge Financial Times, noe som utgjør 4 prosent av bankens innskudd. Banken har ikke bekreftet summen.Storbritannias finansminister Alistair Darling forsøkte fredag å overbevise kundene om at pengene deres er trygge, at det ikke er noen grunn til panikk og at banken slett ikke har problemer med betalingsevnen. Mange så imidlertid ut til å overse beskjeden, og lørdag måtte banken utvide åpningstiden for å håndtere de mange kundene. (©NTB)