Pasienter mest fornøyde med små sykehus

Små offentlige sykehus og sykehus drevet av ideelle organisasjoner har de mest fornøyde pasientene her i landet, viser en ny undersøkelse fra Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten.

Næringsliv

Pasientundersøkelsen viser at de ideelle sykehusene Feiringklinikken, Revmatismesykehuset på Lillehammer, Haugesund Sanitetsforenings Revmatismesykehus og Martina Hansens Hospital er blant dem som gjør det aller best.I tillegg gjør små, offentlige sykehus det godt, særlig sykehusene i Rjukan og Lærdal, mens store sykehus kommer dårligere ut, skriver Vårt Land.Seniorrådgiver Jon Helgeland ved Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten sier de ikke har sett på årsakene til at noen sykehus får bedre tilbakemeldinger fra pasientene enn andre.- Vi vet imidlertid fra tidligere undersøkelser at små sykehus kan gjøre det noe bedre når det gjelder pasienttilfredshet, sier han.Han tror imidlertid at ideelle sykehus kan gi pasienter en annen opplevelse fordi de behandler en spesiell pasientmasse der innleggelser er planlagt.Informasjonssjef Bitte Jørgensen ved Blefjell Sykehus Rjukan mener på sin side at nettopp størrelsen kan være det avgjørende. Sykehuset i Rjukan er blant landets minste, og har noen av landets mest fornøyde pasienter. Det er lettere å forholde seg til et lite sykehus som man kjenner, og små avdelinger gir et godt arbeidsmiljø som kommer pasientene til gode, mener hun. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv