Han mister også retten til å drive næringsvirksomhet for all fremtid, melder bt.no. Seim har stått tiltalt for urettmessig å ha tatt ut nærmere 60 millioner kroner fra verftet Mjellem & Karlsen i Bergen og fra andre eiendommer han hadde hånd om.Statsadvokat Eirik Stolt-Nielsen la under rettsforhandlingene ned påstand om sju og et halvt års fengsel for Seim. - Tatt i betraktning av at medtiltalte Uppstrøm ikke trengte å møte og retten fant ut at det ikke var nødvendig å høre hans forklaring, så er jeg ikke så overrasket over at retten kom til den konklusjonen som de gjorde, sier Seim til NRK.Han sier at han kommer til å anke dommen i tingretten. Finansmannen Carl Fredrik Seim ble landskjent sommeren 2002 da han sammen med Tor Arne Uppstrøm kjøpte Mjellem & Karlsen verft. Fem uker etter oppkjøpet ble det ærverdige verftet lagt ned og over 400 ansatte mistet jobben. (©NTB)