Begrenset informasjon om drapene i Overhalla

Straffesaken etter dobbeltdrapet i Overhalla natt til 30. april starter i Namdal tingrett mandag. Til tross for stor mediedekning, vil informasjonen fra rettssalen i Namsos trolig bli begrenset av flere grunner.

Næringsliv
Den 27 år gamle usbekiske statsborgeren Bahadir Mirzaolimov er tiltalt for drap på sin fraseparerte ektefelle Anne Grete Vollum (35) og sju år gamle Cicilie Watnan Lian.- Han vil forsøke å avgi forklaring, men en god del spørsmål har han ikke kunnet opplyse om, sier tiltaltes forsvarer, advokat Arve Opdahl til NTB.Dette er én av grunnene til at offentligheten neppe kommer til å få fullt kjennskap til hva som skjedde, og hvorfor det skjedde.Lukkede dørerTo andre årsaker til begrenset informasjon er at deler av rettsforhandlingene kan bli lukket både for publikum og presse - og bestemmelser i pressens Vær Varsom-plakat.Én av de to bistandsadvokatene i saken - advokat Inger Johanne Dehli - har varslet at hun vil kreve lukkede dører for å beskytte sin klient.- Jeg har ikke tatt initiativ til lukking av rettsmøter. Men jeg har stor forståelse for ønsket om total lukking, sier førstestatsadvokat Jan Henrik Dahle til NTB. Han er aktor i saken, og opplyser at eventuell lukking kan bli aktuelt allerede i løpet av mandag.Forsvarer Arve Opdahl antyder at det fra forsvarets side kan bli aktuelt å be om lukkede dører for den del av bevisførselen som gjelder samlivet mellom tiltalte og Anne Grete Vollum. (©NTB)