Beslag av amfetamin og kokain øker sterkt

Hittil i år har tollerne beslaglagt mer amfetamin enn i hele 2004, 2005 og 2006 til sammen, ifølge statistikk fra Kripos. Også beslagene av kokain øker.

Publisert 16. okt. 2007 kl. 06.26
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 06.25
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 203 ord
Slitne narkomane på gatene og pent kledde mennesker på flotte utesteder har minst én ting felles: De bruker stadig mer sentralstimulerende stoffer som amfetamin, metamfetamin og kokain., ifølge statistikken fra Kripos. Tallene fra Kripos består av alle beslag gjort både av politiet og tollvesenet.- I fjor var det en suveren mengderekord på 383 kilo amfetamin og metamfetamin, mens vi i år nærmer oss 500 kilo, sier seniorrådgiver Tormod Bønes i Kripos til Aftenposten.Også antall beslag av disse stoffene har vært høyere de siste årene enn tidligere.- Når både mengde og antall beslag er samstemte og øker år for år, er det en klar indikasjon på at det er økende etterspørsel og økende bruk. Alle data tyder på at dette er populære stoffer, sier Bønes.Beslagene av amfetamin og metamfetamin var per 12. oktober i år nesten like store som beslagene av cannabis. Mens det hittil er gjort 581 cannabisbeslag, viser Kripos-statistikken at det er blitt gjort 495 beslag av amfetamin og metamfetamin. Hittil i år er det gjort 65 kokainbeslag og 5 heroinbeslag.Ifølge seniorrådgiver Odd Hordvin ved Statens institutt for rusmiddelforskning (SIRUS) og sosiologiprofessor Willy Pedersen ved Universitetet i Oslo mener imidlertid at antall beslag kan ha med politiets økte prioriteringer å gjøre. (©NTB)