Flere smittes av bakterier uten kur

Det har vært en økning i antall nordmenn som smittes av bakterier det ikke finnes medisiner mot. En smittevernoverlege er bekymret over utviklingen.

Der det for ti år siden var 20 nordmenn som fikk påvist infeksjoner etter resistente gule stafylokokker, er tallet i år rundt 500, melder NRK.Bakterien kan føre til alvorlige sårinfeksjoner, lungebetennelse og i verste fall blodforgiftning.- Tilfellene av bakterien har nesten tjuedoblet seg på ti år. Hvis vi ikke klarer å bremse den utviklingen, så kan vi nærme oss England og Sør-Europa, hvor situasjonen holder på å komme ut av kontroll, sier smittevernoverlege Dag Berild ved Aker universitetssykehus.Hovedgrunnen til at det har blitt mer motstandsdyktige bakterier i Norge skyldes reising, økt innvandring og ikke minst bruk av antibiotika, ifølge kanalen.(©NTB)