Etter en aksjon sammen med skatteetaten er ti personer siktet for grove brudd på regnskapsloven, ligningsloven og merverdiavgiftsloven. Ni av de siktede ble pågrepet tirsdag og sitter nå i avhør.- Vi regner med at de fleste av de pågrepne vil bli løslatt når avhørene er ferdige, men det vil det ikke bli tatt endelig stilling til før vi er ferdige med avhørene, og det er vanskelig å si hvor lang tid disse vil ta, sier politiadvokat Ragnvald Brekke i Oslo politidistrikt til NTB.Han regner imidlertid med at avhørene vil ta mesteparten av dagen.- Vi fortsetter den taktiske etterforskningen som innebærer gjennomgang av beslag og avhør av de siktede personene, men av hensyn til etterforskningen ønsker jeg ikke å komme med flere detaljer, sier Brekke.Bakgrunnen til politiaksjonen tirsdag mot Malerservice Norge AS og flere av selskapets underleverandører, er mistanke om underslag av flere titall millioner kroner i merverdiavgift ved at det blant annet skal ha vært benyttet fiktive fakturaer.Malerservice Norge AS ble etablert i 1993 og hadde over 60 millioner kroner i omsetning i fjor. Overskuddet var på snaut 3 millioner kroner.Ifølge tilgjengelige selskapsopplysninger skal det være 22 ansatte i bedriften. Siden 1999 er selskapets omsetning seksdoblet i takt med den økte aktiviteten i byggemarkedet. (©NTB)