Jakter på norsk ved

Landets største vedimportør sender ut trailere for å samle inn norsk bjørkeved. Målet er å få inn én million sekker.

Publisert 9. okt. 2007 kl. 06.05
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 06.19
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 121 ord
Det er stopp i vedproduksjonen flere steder i utlandet. Landets største vedimportør forsøke derfor å erstatte mangelen på ved med leveranser fra norske produsenter, skriver Nationen.- Vi prøver å mobilisere norske småprodusenter til å gå sammen om leveranser til oss. Vi spanderer vedsekker og sender deretter ut semitrailere. Vi trenger minst en million sekker bjørkeved, sier markedssjef Eldar Sletteng i Alfa Bio Group.Den milde fjorårsvinteren har rammet vedproduksjonen i Øst-Europa. Det ligger an til å bli importert 2,5 millioner færre sekker denne sesongen enn året før.- Lageret vårt i Baltikum er nå tomt, ett av tre lagre i Sverige likedan, mens vi kun har vanlig produksjon i Russland. Derfor prøver vi nå å få norske bønder på banen, forteller Sletteng. (©NTB)