Kristoffer Stensrud: - John Fredriksen har gjort det kanonbra

John Fredriksen skal ha tjent minst fem milliarder kroner på investeringer i Sør-Korea. - Fredriksen har gjort det kanonbra, hovedsakelig fordi koreanere har vondt for å analysere sine egne aksjer, sier Skagens Kristoffer Stensrud.

Scanpix / Scanpix
Næringsliv
Ifølge DN har skipsreder John Fredriksen tjent enorme summer i Sør-Korea de siste årene. De realiserte og urealiserte gevinstene blir anslått til over fem milliarder kroner.Fredriksen eier blant annet 14 prosent i STX Corporation, som nå blir storaksjonær i Aker Yards. Bare siden februar har aksjen over femdoblet seg! Papirgevinsten her er på over 2,5 milliarder kroner.Kristoffer Stensrud i Skagenfonden, forvalter av Skagen Kon-Tiki, har fulgt Fredriksens investeringer i Sør-Korea på nært hold.- Fredriksen har gjort det kanonbra, hovedsakelig fordi koreanere har vondt for å analysere sine egne aksjer. Kjempeverdifulle selskaper har blitt solgt til en brøkdel av de underliggende verdiene. Det typiske er at de ser for mye på inntjeningen her og nå, og for lite på balansen og fremtidige muligheter, sier Stensrud til DN.