Selskapet nekter å redusere prisene for tilgang til sitt nett, såkalt terminering. Tilsynet bestemte i vår at NetCom må senke prisen fra 91 til 70 øre, men det vil selskapet ikke gå med på.- Det er oppsiktsvekkende at et selskap av NetComs størrelse nekter å følge et offentligrettslig vedtak, sier avdelingsdirektør Torstein Olsen i Post- og teletilsynet til NTB.
Fikk ikke medhold
NetCom har klaget på vedtaket, men verken Samferdselsdepartementet eller namsretten ga dem medhold. Vedtaket om å senke prisen fra 1. oktober blir dermed stående.- Dette er nokså eksepsjonelt. Noe lignende har vi aldri vært borti før, sier Olsen.NetCom har frist på seg til neste onsdag med å kommentere varselet. Post- og teletilsynet ønsker også kommentarer fra andre aktører i telemarkedet. Det hersker nå forvirring blant andre aktører hva de skal betale for tilgang, ifølge Olsen. (NTB)