Nordsjødykker vant fram i Høyesterett

Nordsjødykkeren Frank Hagen vant fram med sitt krav i Høyesterett.

Publisert 13. okt. 2007 kl. 08.04
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 06.23
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 187 ord
Det kan bety at forsikringsselskapene må ut med atskillige millioner fordi 50 nordsjødykkere er i samme situasjon som Hagen.Høyesterett behandlet kravet til Frank Hagen om å få yrkesskadeforsikring på 3 millioner kroner, selv om han tidligere hadde fått mer enn dette beløpet som kompensasjon fra staten og Statoil. I Høyesterett ble Hagen tilkjent yrkesskadeforsikring på drøyt 2,65 millioner kroner i saken som ble prosedert som en «pilotsak».- Dette er gode nyheter for alle dem som har jobbet som dykkere i Nordsjøen, sier talsmann for Nordsjødykker Alliansen, Rolf Gunnar Engebretsen, til NTB.Han mener de nå endelig ser ut til å få betalt for en langvarig kamp for oppreisning.- Dommen i Høyesterett vil komme alle dykkere til gode. I 15 år har vi kjempet mot maktapparatet og det virker som vi skal lykkes - til slutt, sier Engebretsen.I Stavanger tingrett tapte Frank Hagen sin sak da retten slo fast at beløpene Hagen hadde fått fra staten og Statoil måtte trekkes fra yrkesskadeforsikringskravet på 3 millioner kroner. Dermed hadde han ikke krav på penger, slo retten da fast. I Høyesterett fikk derimot Hagen medhold for sitt krav mot Yrkesskadeforsikringsforeningen. (©NTB)