Ny rekord for TV-aksjonen

Fem minutter etter midnatt natt til mandag var det samlet inn vel 211 millioner kroner til TV-aksjonen Sammen for barn. Dermed er rekorden fra 2006 på 206 millioner kroner ettertrykkelig slått.

Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix
Næringsliv
Som i fjor bidro Stoltenberg-regjeringen med 30 millioner kroner.I kommune etter kommune meldte lokalavisene om rekord utover søndagskvelden. Og selv om det gjensto et lite stykke til rekordresultatet i 2006, da det ble samlet inn formidable 206 millioner kroner til Leger uten grenser, var aksjonsledelsen svært optimistisk med tanken på ny innsamlingsrekord.- Dette er vel så bra som i fjor og ennå er ikke storbyene ferdig talt opp, sa en optimistisk aksjonsleder Kjetil Ørbeck til NTB da innsamlingsaksjonen hadde tippet 150 millioner kroner.- Vi aner ikke hvem av byene som vinner, vi kan ikke se det helt ennå. Ordførerne sitter på nåler. Det er close race og mobiliseringen har vært helt fantastisk sier aksjonsleder Ørbeck.Tidligere på kvelden oppfordret statsminister Jens Stoltenberg hele det norske folk til å åpne lommeboken.- Dagens TV-aksjon er en fantastisk aksjon fordi den hjelper de som rammes hardest og mest brutalt av hiv og aids, sa statsministeren.Gavene ble ringt inn jevnt og trutt hele søndag kveld, men få var så gavmilde som forretningsmannen Petter C. G. Sundts investeringsselskap Sundt AS.- Investeringsselskapet til Petter Sundt ringte nettopp inn og ga en million kroner. Da ble Lae glad, sier Kjetil Ørbeck.Foto: Scanpix