Røkke tok kontakt med Valla 18. januar i år, én uke etter at Yssen-saken ble kjent i VG. Røkke kontaktet henne da Valla var opptatt med møtevirksomhet for å diskutere hvordan situasjonen skulle håndteres, skriver Dagsavisen som har fått følgende utdrag fra boken.«Underveis i møtene ringer Kjell Inge Røkke. Jeg har kjent ham siden fusjonen av Aker og Kværner i 2001. Dette var i begynnelsen av min LO-lederperiode. Både Røkke og hans nære medarbeider Helge Lund var flere ganger i Folkets Hus i forbindelse med fusjonen. Sist jeg snakket med Røkke på telefonen, var på forsommeren 2006, under ILO-konferansen i Genève, da Odfjell/Statoil-saken stormet som verst», skriver Valla i boken. LO-lederen fikk et klart råd. «-Legg deg flat, Gerd-Liv, så flat som overhodet mulig. Du har gjort en kjempejobb som LO-leder. Sørg for at du kan fortsette med det», sa Røkke. Valle var takknemlig for støtten, men visste ikke hvordan hun skulle takle situasjonen. «Dette er umenneskelig. Jeg klarer det ikke. Følelsene blir for sterke. Jeg kan begynne å grine», sa hun til Røkke. Han ba henne gjøre det samme foran kameraer og pressefolk.«-Bare grin. Det gjør ingenting. I en sånn situasjon er det lov å vise følelser», sa Røkke før han la på røret. «Det føles underlig å få mer medmenneskelig støtte fra en milliardær, enn fra mange av mine kolleger og partifeller», skriver Valla. (©NTB)